Uncategorized

Läsa på papper

Posted on

Det känns bra att se att man fortfarande läser på papper och inte bara på telefon eller plattan. Det blir en helt annan känsla att känna på papperet samtidigt som man läser eller lätt går tillbaka. Man kan riva ut och sätta upp på kylskåpet, ge till en vän. Men man kan också som jag riva ur, spara och sedan när man behöver den inte minnas var den finns.

Uncategorized

Extra varmt

Posted on

Besökte Svindersvik i dag. #32 grader varmt men trots allt ganska behagligt nere vid vattnet. Då dök den här lille mannen upp och erbjöd mig att smaka på hans glass. Jag tackade nej men sa att jag blev glad över hans generösa erbjudande. Nu hoppas jag på lite svalare väder ett tag. 🙂

Uncategorized

Ur minnenas album

Posted on

Även om man inte kan resa på samma sätt som tidigare , innebär inte det att man kan planera och drömma. Mitt favoritland sedan 60 år bak i tiden är Grekland. Nästa år kanske, vi får se, men inte glömma att njuta av vårt vackra land.

Uncategorized

I syrenernas tid i gullregnens månad

Posted on

Den allra vackraste sommardikten är ”Kyssande Vind” av Hjalmar Gullberg från diktsamlingen Kärlek i tjugonde seklet utgiven 1933. Gullbergs kärleksdikter är ofta bitterljuva och handlar om kärestan han aldrig får eller har förlorat.
När försommaren blommar och gullregnen och syrenerna är som vackrast hör jag alltid Hjalmar Gullbergs strofer i mitt huvud.

Han kom som en vind.
Vad bryr sig en vind om förbud?
Han kysste din kind,
han kysste allt blod till din hud.
Det borde ha stannat därvid:
du var ju en annans,
blott lånad en kväll i syrenernas tid
och i gullregnens månad.

Han kysste ditt öra, ditt hår.
Vad fäster sig en vind
sig om han får?
På ögonen kysstes du blind.
Du ville, förstås, ej alls i början besvara hans trånad.
Men snart låg din arm om hans hals
i gullregnens månad.

Från din mun har han kysst
det sista motstånd som fanns.
Din mun ligger tyst
med halvöppna läppar mot hans.
Det kommer en vind och går:
och hela din världsbild rasar
för en fläkt från syrenernas vår
och gullregnens klasar.

Uncategorized

Dos 2

Posted on

Fick sms i dag att jag kan boka dos 2 av corona vaccinet. Bor i söderort. I söderort fanns inga vaccinations ställen, närmaste lediga var Kistamässan. Tog det fick tid i morgon em. Bilden är från första sputan i Älvsjömässan.

Uncategorized

Memories

Posted on

Sitter o letar efter bilder till en bok, då finner jag den här. (den ska ej vara med i boken) Vid ett besök i Kina kom den här killen fram o ville öva sin engelska.

Uncategorized

Efter regn kommer solsken

Posted on

Klockan är 7:30. En tidig morgonpromenad, det är lördag. Tyst o stilla inga människor syns till inga bilar i rörelse, bara en massa tystnad o grönska som väller över en.

Inga motorljud

I lekparken är det tyst o stilla i väntan på vad som komma ska

Överallt växer det så det knakar, blommor prunkar och doftar, Det är en förförisk tid.

Uncategorized

Regntider

Posted on

Det har varit några grå och trista dagar nu. Inget fotande. i stället har jag ägnat mig åt att förkovra mig mitt nya projekt “bokbindning”. Alltid kul att lära sig nåt nytt.