Uncategorized

Ungdommar

Posted on

Vi kan glädjas åt våra ungdommar, dom tar ställning i samhällsfrågor och engagerar sig. Visar öppet vad de tycker och står för det på ett sätt som många av oss äldre inte längre orkar göra. Kanske är vår tid på barrikaderna över och  i stället får vi  försöka stötta de nya kämparna så gott vi kan, och glädjas åt deras entusiasm.

Uncategorized

Planket GBG

Posted on

Per Nellevad och jag var med och ställde ut på Planket GBG, en riktigt bra folkfest trots en gråmulen dag. Träffade gamla bekanta och mötte nya vänner.Det var en härlig blandning av bilder och utställare, bland annat en hund med kamera runt halsen 🙂 tror han bara var där och blev inspirerad. Nån fick hjälp med att plocka ut stickor i handen, andra åt medhavd mat, monterade bilder och så vidare. Alldeles bakom planket i “Trädgården” pågick en kulturfestival med allt av vad det innebar, bland annat fanns en spågumma som spådde i Tarotkort. Naturligtvis mat uppträdande ballonger dans osv. Ja en toppenkul dag

Uncategorized

Stockholm +30 grader

Posted on

Årstaviken på Tantosidan har blivit en populär plats för rekreation. Där badas det, spelas minigolf av internationell klass. Gott om kafeer o glasskiosker. Mycket att se på fina badmöjligheter med bryggor och sötvatten duschar. En fin promenadväg från Hornstull till Skanstull. Senare i Augusti, tror jag det börjar. Finns gratis färja över till Årsta holmar. Årsta holmar i Stockholm är tre holmar intill varandra i Årstaviken, mellan stranden nedanför Årsta gård och Tantoområdet på Södermalm. De tre öarna är förbundna med varandra med spänger och nåbara från fastlandet enbart med båt. Vegetationen består huvudsakligen av vildvuxen lövskog.
Texten om Årsta holmar är tagen från Wikipedia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Årstavikenbörjar  i öst vid Hammarbyslussen och slutar i väst vid Marievik och Liljeholmsbron där den övergår i Liljeholmsviken. Som mest är den 625 meter 

Uncategorized

Det goda samtalet

Posted on

Goda samtal får oss att växa, bli kreativa och se sidor som vi annars kanske inte skulle se.
För många av oss påverkar samtalen det egna välmåendet positivt, ja, det är till och med livsavgörande för vissa patientgrupper enligt undersökningar inom sjukvården.
Forskning visar också att goda samtal påverkar vår känsla av lycka på ett mycket positivt sätt.

Uncategorized

Semestertider

Posted on

Stockholm är en fantastisk stad. Märks tydligt på alla turister som är här. Restauranger o uteserveringar är knökfulla av folk. Alla verkar glada o nyfikna. Fått många intressanta samtal och frågor. Man får passa på själv att njuta av staden och omgivningarna.

Uncategorized

Södra Kungsleden Sälen

Posted on

Södra kungsleden
Vi var några dagar uppe i Sälenfjällen och vandrade, bland annat gick vi södra kungsleden
En ganska bekväm o sevärd vandring. Första delen ca 1 km var asfalterad så man kunde ta sig fram med rullstol till Köarskärsfjällets vindskydd. Strålande utsikt ner mot en liten tjärn. Sen fortsatte en grusad väg till Östfjällsstugan som ligger vackert belägen vid en annan liten tjärn, där vi åt en medhavd lunch. Naturligtvis fanns det äggmackor i ryggan. Somliga tog ett dopp vid tjärnen. Därefter var det en spångad led på 4 km tillbaka till utgångspunnten.

Uncategorized

Backpacker

Posted on

Ett gäng backpackers rastar på Drottninggatan
Många tror att en “backpacker” är en ung person som reser med liten budget. Ja, så kan det vara men också precis tvärt om. Gott om pengar och tid, men vill se nåt utanför turisbrochyrernas värld. Någon som kan ha det lite obekvämt under sin resa och samtidigt finner en viss tjusning i det.

Uncategorized

Boule Ringvägen

Posted on

Boule eller pétanque som är en variant av flera olika boulespel är ett spel och en sport, som spelas genom att kulor av stål kastas mot en liten träkula, kallad “lille”. Det moderna spelet har sitt ursprung i Frankrike. Ordet boule är egentligen det franska ordet för klot. I Frankrike och de flesta andra länder benämns spelet pétanque. Oftast spelar man på hårt grusunderlag. Gräsmattor och sandstränder är mindre lämpliga för boule. Kloten är oftast av stål och har en tillåten diameter mellan 70,5 mm – 80 mm och har en tillåten vikt på mellan 650 g – 800 g. Det finns både “hårda” och “mjuka” klot.